irajector

ویدئو پروژکتورها ابزارهای بسیار جالبی هستند و می توانند تصویر را روی پرده در اندازه های مختلف نمایش دهند. در سال های اخیز به واسطه رشد تکنولوژی و سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری فعالیت های بسیار جالبی در زمینه ویدئو پروژکتورها صورت گرفته است و ما توانائی انجام این شکل از فعالیت ها را که بعضی از آنها در ایران برای اولین بار انجام گرفته است داریم و شما می توانید در امور تبلیغاتی و چنین مواردی از ما مشاوره بگیرید و پروژه های خود را به ما بسپارید.

ویدئو پروژکتورها به واسطه اینکه تصویرشان می توان روی سطوح مختلفی تشکیل شود قابلیت های فراوانی پیدا می کنند که برخی از آنها عبارت اند از :

1. Multi Projection
2. Video Mapping
Multi Projection یعنی کنار هم قرار دادن چندین پروژکتور و تاباندن تصویر آنها روی سطحی مشخص و سپس یکی کردن تصویر حاصل از آنها برای ایجاد تصاویری پرنورتر و با رزولوشن بسیار بیشتر. مثلا فرض کنید 4 پروژکتور با رزولوشن FHD یا همان 1920X1080 را که شدت روشنائی هر کدام نیز 4000 Lumens است کنار هم قرار دهیم. ترتیب قرار دهی مثلا می تواند به صورت آرایه ای 2X2 باشد. خروجی تصویر بسیار جالب خواهد بود. شدت روشنائی 4 پروژکتور با هم جمع شده و شدت تصویری برابر 16000 Lumens را ایجاد می کنند. همچنین پیکسل ها نیز با هم جمع شده و رزولوشن بسیار بالا ئی در حدود 3800X2100 پیکسل را تشکیل می دهند. شکل زیر این موضوع را بهتر نشان می دهد.

طبقه بندی موضوعی

عملکرد پروژکتور Epson EB-U32

شاید بزرگترین ویژگی این پروژکتور رزولوشن بسیار بالای آن باشد. رزولوشن این ویدئو پروژکتور 1920X1200 پیکسل است که اصطلاحا به رزولوشن WUXGA معروف است. حال به بررسی دقیق تر این دستگاه می پردازیم.

رزولوشن یا تفکیک پذیری تصویر 
رزولوشن این دستگاه همانطور که اشاره شد مقدار بسیار بالای 1920X1200 پیکسل است. هر چه رزولوشن بیشتر باشد جزئیات بیشتری از تصویر نمایش داده می شود. پیکسل در واقع سلول های تشکیل دهنده تصویر است که در سیستم های دیجیتال به کار می روند. اجازه دهید نگاهی به رزولوشن های موجود در بازار ویدئو پروژکتورها بیاندازیم.

1. SVGA یا 800X600 
2. XGA یا 1024X768
3. WXGA یا 1280X800
4. FULL HD یا 1920X1080
5. WUXGA یا 1920X1200

همانطور که می بینید رزولوشن این دستگاه بسیار بالاست و از بهترین های موجود در بازار است. یک نکته در مورد رزولوشن تصویر وجود دارد و آن این است که بالا بودن رزولوشن ویدئو پروژکتور به تنهاپی برای نمایش بالای کیفیت تصویر کافی نیست. در واقع کیفیت بالای تصویر فقط وابسته به رزولوشن ویدئو پروژکتور نیست و محتوای مورد نمایش نیز باید همان مقدار رزولوشن را داشته باشد. مثلا در مورد پروژکتوری با کیفیت FULL HD اگر فیلم مورد پخش نیز کیفیت FULL HD نداشته باشد شما کیفیت بالائی را تجربه نخواهید کرد.
رزولوشن این دستگاه حتی از FULL HD هم بیشتر است و در واقع این رزولوشن را هم پوشش می دهد.
این رزولوشن بالا برای نمایش فیلم های FULL HD و عکس های با کیفیت بالا مناسب است. همچنین بوسیله این رزولوشن بالا می توان در اتاق های کنفرانس نمایش اطلاعات را با بالاترین کیفیت انجام داد. 
نکته مهمی در مورد رزولوشن تصویر وجود دارد و آن رابطه آن با ابعاد تصویر و فاصله بیننده تا پرده نمایش است.
اگز فاصله بیننده تا تصویر بیش از حد معینی باشد چشم انسان برخی جزئیات را از دست می دهد و تصویر به اندازه ای که باید کیفیت ندارد. همچنین اگر بیش از حد به تصویر نزدیک باشید تصویر پیکسل پیکسل دیده می شود و چندان مطلوب نیست. بنابراین حد مشخصی برای این موضوع وجود دارد. شکل زیر این موضوع را بهتر نمایش می دهد.


به طور کلی در رزولوشن این ویدئو پروژکتور فاصله بیننده تا پرده نمایش باید حدود 3 برابر قطر تصویر باشد. البته رعایت دقیق این فاصله به صورت صد در صد الزامی نیست و ذکر این نکته بیشتر جنبه اطلاع رسانی داشته و در بسیاری مواقع رعایت این فرمول چندان عملی نیست.
در رابطه با رزولوشن تصویر نکته دیگری وجود دارد و آن نسبت طول به عرض تصویر و یا اصطلاحا ضریب منظری یا Aspect Ratio است. اگر ابعاد تصویر این پروژکتور را بر هم تقسیم کنیم به نسبت 16 به 10 می رسیم یعنی ابعاد تصویر با یکدیگر نسبت 16:10 دارند. 
مثلا اگر طول تصویر روی پرده 160 سانتی متر باشد ارتفاع یا عرض تصویر 100 سانتی متر خواهد بود. با دانستن طول تصویر می توان عرض یا ارتفاع تصویر را با دانستن این نسبت محاسبه کرد.

تکنولوژی تولید تصویر 
تکنولوژی تولید تصویر در این ویدئو پروژکتور 3LCD می باشد. در مورد معایب و مزایای این تکنولوژی می توانید به بخش مقالات سایت مراجعه کنید ولی مختصر آنکه برای کاربردهای عادی تفاوتی بین این تکنولوژی ها وجود ندارد. 

شدت روشنائی و کنتراست تصویر 
هر پروژکتور توان مشخصی در حداکثر شدت روشنائی دارد. در واقع شدت روشنائی تولیدی توسط ویدئو پروژکتورها با واحدی به نام Lumens شناخته می شود. هر چه شدت نورانیت تصویر بیشتر باشد تصویر پرنور تر دیده می شود و در نتیجه می توان تصاویر بزگتری تولید کرد. شدت روشنائی این ویدئو پروژکتور در واحد Lumens برابر 3200 است. که مقداری متوسط برای این کمیت به حساب می آید. با این شدت روشنائی در تاریکی می توان تصاویری تا قطر 7.5 متر نیز تولید کرد. البته همانطور که گفته شد در تاریکی. اگر نور محیطی وجود داشته باشد ابعاد تصویر قطعا باید کمتر باشد تا تصویر مناسب به نظر آید. هر چه نور محیطی کمتر باشد تصویر بهتر دیده می شود.
در اتاق های معمولی که نور محیطی وجود دارد با این شدت روشنائی به راحتی می توانید تصاویری با طول 2.5 متر ایجاد نمائید. 
همچنین اگر به این حد از شدت روشنائی احتیاج ندارید می توانید در تنظیمات پروژکتور حالت Eco را انتخاب کنید که شدت روشناپی تا 2240 Lumens کاهش می یابد و البته طول عمر لامپ دستگاه نیز به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.
کنتراست تصویر اختلاف بین بیشترین روشنائی و کمترین مقدار تولیدی توسط ویدئو پروژکتور است. هر چه نسبت کنتراست پروژکتوری بیشتر باشد تصویر بهتر به نظر می آید. به شکل زیر توجه کنید. 

در شکل فوق تصویر سمت راست کنتراست بیشتری دارد و زیبا تر به نظر می آید. 
نسبت کنتراست این ویدئو پروژکتور 15000:1 است که البته در استانداردهای ویدئو پروژکتورهای سینمائی مقدار خیلی بالائی نیست ولی مناسب به نظر می آید. در استفاده های سینمائی هرچه نسبت کنتراست بالاتر باشد بهتر است و فاکتور بسیار مهمی به شمار می آید. 

زوم اپتیکال و نسبت بزرگنمائی 
این پروژکتور نیز همانند بسیاری پروژکتورهای دیگر دارای زوم اپتیکال است. به این معنی که می توانید ابعاد تصویر را با چرخاندن حلقه ای نزدیک لنز کوچک و بزرگ کنید. ضریب بزرگنمائی این ویدئو پروژکتور 1.2 برابر است به این معنی که نسبت به کمترین بزرگنمائی می توان 20 درصد ابعاد تصویر را بزرگ کرد. 
اما شاید نکته مهم تری که وجود داشته باشد نسبت بزرگنمائی یا Throw Ratio پروژکتور باشد. نسبت بزرگنمائی بیان کننده نسبت فاصله پروژکتور تا تصویر به طول تصویر تشکیل شده روی پرده است. هرچه این مقدار کوچک تر باشد تصویر بزرگ تری ایجاد می شود. نسبت بزرگنمائی در این پروژکتور بین 1.38 تا 1.68 است. مثلا در نسبت بزرگنمائی 1.38 اگر فاصله تصویر تا پروژکتور 1.38 متر باشد طول تصویر تشکیل شده روی پرده 1 متر است. با استفاده از نسبت بزرگنمائی به راحتی می توان برای فاصله ای مشخص از پرده طول تصویر ایجاد شده را محاسبه کرد. همچنین با استفاده از ضریب منظری می توانید عرض یا ارتفاع تصویر را مشخص کرد. دانستن نسبت بزرگنمائی مخصوصا هنگام نصب پروژکتور بسیار کاربرد دارد. مثلا اگر در این پروژکتور پرده ای با طول 2 متر استفاده شود در نسبت بزرگنمائی 1.38 فاصله پرده تا ویدئو پروژکتور باید حدود 2.7 متر باشد. 
شکل زیر نسبت بزرگنمائی را بهتر نمایش می دهد. 


درگاه های ارتباطی 
این ویدئو پروژکتور دارای طیف وسیعی از درگاه های ارتباطی است. شاید مهم ترین ویژگی این دستگاه از این دیدگاه وجود ارتباط WIFI باشد که با استفاده از آن می توانید بدون نیاز به سیم اطلاعات را به پروژکتور ارسال کنید. همچنین 2 درگاه HDMI روی دستگاه موجود است که می توانید برای ارتباط با پخش کننده های خارجی مورد استفاده قرار گیرد. 

عمر لامپ ویدئو پروژکتور 
عمر لامپ این دستگاه در حالت حداکثر شدت روشنائی 5000 ساعت و در حالت Eco تا 10000 ساعت نیز افزایش می یابد. 

نتیجه گیری نهائی 
ویژگی های اصلی این دستگاه رزولوشن بالا و قابلیت اتصال بیسیم آن است. با اینکه این دستگاه قابلیت پخش کیفیت FULL HD را نیز دارد ولی بیشتر برای نمایش دیتاها با کیفیت بالا توصیه می شود.






فروش ویدئو پروژکتورهای روز دنیا توسط شرکت ایراژکتور

  • ویدئو پروژکتور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی