irajector

ویدئو پروژکتورها ابزارهای بسیار جالبی هستند و می توانند تصویر را روی پرده در اندازه های مختلف نمایش دهند. در سال های اخیز به واسطه رشد تکنولوژی و سیستم های نرم افزاری و سخت افزاری فعالیت های بسیار جالبی در زمینه ویدئو پروژکتورها صورت گرفته است و ما توانائی انجام این شکل از فعالیت ها را که بعضی از آنها در ایران برای اولین بار انجام گرفته است داریم و شما می توانید در امور تبلیغاتی و چنین مواردی از ما مشاوره بگیرید و پروژه های خود را به ما بسپارید.

ویدئو پروژکتورها به واسطه اینکه تصویرشان می توان روی سطوح مختلفی تشکیل شود قابلیت های فراوانی پیدا می کنند که برخی از آنها عبارت اند از :

1. Multi Projection
2. Video Mapping
Multi Projection یعنی کنار هم قرار دادن چندین پروژکتور و تاباندن تصویر آنها روی سطحی مشخص و سپس یکی کردن تصویر حاصل از آنها برای ایجاد تصاویری پرنورتر و با رزولوشن بسیار بیشتر. مثلا فرض کنید 4 پروژکتور با رزولوشن FHD یا همان 1920X1080 را که شدت روشنائی هر کدام نیز 4000 Lumens است کنار هم قرار دهیم. ترتیب قرار دهی مثلا می تواند به صورت آرایه ای 2X2 باشد. خروجی تصویر بسیار جالب خواهد بود. شدت روشنائی 4 پروژکتور با هم جمع شده و شدت تصویری برابر 16000 Lumens را ایجاد می کنند. همچنین پیکسل ها نیز با هم جمع شده و رزولوشن بسیار بالا ئی در حدود 3800X2100 پیکسل را تشکیل می دهند. شکل زیر این موضوع را بهتر نشان می دهد.

طبقه بندی موضوعی

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور برای اتاق کار و جلسات

این مقاله به شما کمک می کند تا بهترین ویدئو پروژکتور را برای مقاصد تجارتی مانند اتاق کار یا اتاق جلسات انتخاب کنید.بیش از صدها مدل ویدئو پروژکتور وجود دارند که شاید انتخاب یکی از آنها در نگاه اول چندان ساده نباشد ولی با اندکی دانش می توانید به راحتی دستگاه مورد نظرتان را انتخاب کنید.

برای انتخاب ویدئو پروژکتوری برای اتاق کار یا جلسات 3 فاکتور اصلی وجود دارد که تک تک آنها را بررسی می کنیم.

1. چه مقدار رزولوشن احتیاج است؟

2. تصویر مورد نمایش چقدر باید روشن باشد یا بعبارتی روشنائی تولیدی ویدئو پروژکتور چقدر باشد؟

3. نسبت بزرگنمائی یا Throw Ratio پروژکتور چه مقدار باشد؟

حال این ۳ مورد را بیشتر بررسی می کنیم.

Native Resolution یا رزولوشن اصلی ویدئو پروژکتور 
رزولوشن اصلی ویدئو پروژکتور مقداری است که بخش تولید تصویر در دستگاه می تواند تولید کند. حال این بخش می تواند DLP یا LCD یا هر تکنولوژی دیگری باشد. به این رزولوشن Native گفته می شود. رزولوشن ویدئو پروژکتورها توسط 2 عدد بیان می شوند. مثلا گفته می شود 1920X1200 عدد بزرگتر بیان کننده طول تصویر است. طول تصویر منظور مقداری است که از چپ به راست تصویر اندازه گیری می شود. 1920 در واقع بیان کننده این است که در طول تصویر 1920 پیکسل وجود دارد. پیکسل واحدهای تشکیل دهنده تصویر می باشند. عدد دیگر که اصولا کوچکتر است ارتفاع یا عرض تصویر را تشکیل می دهد. هرچه رزولوشن تصویر بالاتر باشد تصویر با کیفیت تر دیده می شود و جزئیات بیشتری نمایان می شود. به عبارت دیگر عدد بزرگتر تعداد پیکسل ها را در راستای افقی مشخص می کند و عدد کوچکتر تعداد پیکسل ها را در راستای عمودی تعیین می نماید. رزولوشن های رایج وعمولا نامی دارند. مثلا رزولوشن WUXGA همان مقدار 1920X1200 پیکسل است. 
ویدئو پروژکتورهای با رزولوشن بالا می توانند جزئیات بیشتری را آشکار کنند زیرا در تصویری با اندازه برابر هرچه رزولوشن بشتر باشد اندازه پیکسل ها کوچکتر می شود و این به معنی جزئیات بیشتر است. معمولا با افزایش رزولوشن تصویر قیمت نیز افزایش می یابد. 
نکته دیگر در مورد رزولوشن تصویر ضریب منظری یا Aspect Ratio تصویر است. نسبت طول به عرض تصویر ضریب منظری نامیده می شود. مثلا در رزولوشن 1024X768 پیکسل نسبت طول به عرض تصویر 4 به 3 است. این نسبت بیان می کند که تصویر چه مقدار مربعی یا مستطیلی است. 

حال اجازه دهید نگاهی به رزولوشن های رایج دنیای ویدئو پروژکتورها بیاندازیم.

1. SVGA یا 800X600 
این رزولوشن امروزه کمترین مقدار در بین ویدئو پروژکتورها به شمار می آید. ضریب منظری در این رزولوشن 4:3 است. ضریب منظری 4 به 3 این حسن را دارد که به مربع نزدیک است و عرض تصویر نسبت به طول آن بیشتر از دیگر ضرایب منظری است. این ویژگی مخصوصا هنگام نمایش فایل های متنی کاربرد دارد و باعث می شود بیننده مقداری بیشتری از مطلب را مشاهده کند. امروزه ویدئو پروژکتورهای زیادی با این رزولوشن تولید نمی شوند ولی همچنان در بازار وجود دارند. اگر می خواهید کمترین هزینه ممکن را انجام دهید به این رزولوشن فکر کنید در غیر اینصورت چندان توصیه نمی شود. همچنین این رزولوشن برای نمایش عکس و فیلم مناسب نیست ولی برای نمایش فایل های متنی مثل Word یا PDF قابل قبول است. 

2. XGA یا 1024X768
این رزولوشن امروزه یکی از استاندارهای ویدئو پروژکتورهای تجاری بازار است. همانند رزولوشن SVGA دارای ضریب منظری 4:3 است و برای نمایش متن مناسب است. تفاوت قیمت این رزولوشن با SVGA معمولا بسیار کم است و این رزولوشن توصیه می شود. یکی دیگر از ویژگی های این رزولوشن قیمت کم ویدئو پروژکتورهای آن است. البته اگر قصد نمایش نقشه های دقیق یا فیلم و عکس با کیفیت دارید همچنان بهتر است به رزولوشن های بالاتر فکر کنید. البته این به این معنی نیست که با این رزولوشن نمی توان فیلم و عکس مشاهده کرد. حتی شاید برایتان جالب باشد بدانید که اگر فاصله تان از تصویر زیاد باشد تفاوت زیادی بین رزولوشن های مختلف دیده نمی شود. این رزولوشن همچنین در کلاس های درس نیز کاربرد زیادی دارد. 

3. WXGA یا 1280X800
این رزولوشن کیفیت HD یا 1280X720 را پوشش می دهد. بنابراین برای نمایش این فیلم ها مناسب است. تفاوت قیمت چندانی با رزولوشن XGA ندارد. شاید در حالت کلی ویدئو پروژکتورهای این رزولوشن حدود 30 درصد از رزولوشن XGA گران تر باشند. ضریب منظری در این رزولوشن 16:10 است و در واقع مستطیل تر یا اصطلاحا تصویر واید تر است. قیمت این ویدئو پروژکتورها همچنان معقول است و می توان به هزینه ای کمی بیشتر این رزولوشن را انتخاب کرد. 

3. FULL HD یا 1920X1080 
این رزولوشن که امروزه استاندارد تلویزیون های خانگی نیز می باشد کیفیت بالائی را داراست و قیمت این ویدئو پروژکتورها نیز افزایش می یابد. ضریب منظری در این رزولوشن برابر 16:9 است که واید ترین نوع تصویر است. البته این رزولوشن برای نمایش نقشه های دقیق یا عکس و فیلم با کیفیت بالا بسیار مناسب است. اما به دلیل عریض بودن تصویر شاید بهتر باشد خریدار نگاهی نیز به رزولوشن 1920X1200 با ضریب منظری 16:10 داشته باشد. 

4. WUXGA یا 1920X1200 
این رزولوشن یکی از بهترین رزولوشن های ممکن است. قیمت این دستگاه ها نیز رو به کاهش است. اگر قصد نمایش فیلم و عکس و محتویات با کیفیت بالا را دارید این رزولوشن توصیه می شود. همچنین ضریب منظری در این رزولوشن برابر 16:10 است و کمی نسبت به رزولوشن FULL HD مربعی تر است و بنابراین برای نمایش متن نیز بهتر است. 

5. 4K یا (+3840X2160)
رزولوشن 4K که البته مقادیر مختلفی دارد ولی حداقل مقدار آن همان 3840X2160 پیکسل است 4 برابر رزولوشن FHD کیفیت تصویر دارد. البته این ویدئو پروژکتورها گران قیمت هستند ولی اخیرا دستگاه هائی با قیمت مناسب به بازار در حال عرضه است. اگر با قیمت این دستگاه مشکلی ندارید و در عین حال به این رزولوشن احتیاج دارید این گزینه نیز می تواند تصاویری بسیار شگفت آور تولید کند. 

شکل زیر ضرایب منظری مختلف را نشان می دهد. 

کلام آخر در مورد رزولوشن تصویر این است که اگر با فایل ها متنی سر و کار دارید رزولوشن XGA یا WXGA کاملا کفایت می کند. اما اگر قصد نمایش محتویات با کیفیت را دارید باید به سراغ رزولوشن های بیشتری بروید. 

میزان روشنائی ویدئو پروژکتور 
مقدار نوریکه دستگاه می تواند تولید کند و روی پرده تشکیل تصویر دهد توسط واحدی به نام ANSI Lumens یا Lumens شناخته می شود. هرچه مقدار Lumens بیشتر باشد تصویر درخشان تر دیده می شود و البته قیمت ویدئو پروژکتور نیز افزایش می یابد. 

Gain پرده نمایش 
2 عامل میزان شدت نور را روی پرده نمایش تعیین می کند. یکی مقدار نوری است که دستگاه تولید می کند و به پرده می تاباند. و دیگری میزان بازتاب پرده نمایش است. که اصطلاحا به Gain پرده نمایش گفته می شود. پرده ای با مقدار Gain برابر 1 همان مقدار نوری را که به پرده تابیده می شود را به روبروی خود می تاباند. پرده ای با Gain بیشتر از 1 مقدار نوری بیشتر را به روبروی خود می تاباند و نور کمتری را به اطراف منعکس می کند. و این باعث می شود وقتی از روبرو به پرده نگاه می کنید تصویر درخشان تر دیده می شود. 
یکی از معایب پرده هائی با Gain بالا این است که بیشتر نور درست روبروی پرده تابیده می شود و کسانیکه روبروی پرده نیستند شدت نور کمتری را تجربه می کنند. بنابراین اگر افراد زیادی قصد دیدن تصویر را دارند بهتر است از پرده های با Gain کم استفاده کنید تا شدت نور یکسانی را افراد در زوایای مختلف تجربه کنند. و برعکس اگر کسانیکه قصد دیدن تصویر را دارند تقریبا روبروی تصویر قرار می گیرند بهتر است پرده ای با Gain بالا را انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است در ایران انتخاب های چندانی برای خریدار وجود ندارد. 

روشناپی تصویر 
میزان نور خروجی ویدئو پروژکتور و مقدار Gain پرده نمایش تعیین کننده این هستند که تصویر در حالت کلی چقر پرنور روی پرده دیده می شود. این درواقع چیزی است که ما به دنبال آن هستیم. میزان روشنائی تصویر روی پرده با واحدی به نام foot-Lamberts یا همان fL مشخص می شود. ANSI Lumens مقدار نوری را که ویدئو پروژکتور به پرده می تاباند را مشخص می کند و fL مقدار نوری را که ار پرده به ما می رسد را تعیین می نماید. 

چه مقدار Foot-Lambert مورد نیاز است؟
مقدار روشنائی تصویر در حالت ایده آل به محتوی مورد نمایش و همچنین میزان نور محیطی بستگی دارد. برای نمایش فیلم در اتاقی تاریک مقدار نور مورد نیاز در حدود 16 fL است. الته در عمل بسیاری از افراد مقداری کمی بالاتر را ترجیح می دهند. حتما این سئوال در ذهن تان شکل گرفته که چطور مقدار fL را محاسبه کنید؟
برای این کار یکی از راهترین روش ها استفاده از سایت www.projectorcentral.com است. دستگاه مورد نظرتان را پیدا کرده و سپس از گزینه Projection Calculator می توانید مقادیر مورد نیازتان را محاسبه کنید. به شکل زیر توجه کنید. 



همانطور که در شکل فوق مشخص است می توانید با وارد کردن مقادیر مورد نیاز میزان روشنائی تصویر را محاسبه کنید. 
اگر نور محیطی تان کم تا متوسط است به شدت نورانیت تصویری در حدود 40 fL نیاز دارید. در یک اتاق کنفرانس با نور محیطی معمولی در حالت ایده آل به حدودو 60 fL نیاز است. 

محاسبه ّFoot-Lamberts
همانطور که اشاره شد برای محاسبه اینکه یک ویدئو پروژکتور و پرده نمایش چه مقدار fL تولید می کنند می توانید از سایت www.projectorcentral.com استفاده کنید. 
جال می خواهیم به عوامل تاثیر گذار در این محاسبه اشاره کنیم:

اندازه پرده نمایش :
هرچقدر پرده نمایش بزرگتر باشد شدت fL کمتر می شود. در واقع با بزرگ کردن اندازه تصویر از شدت نورانیت کاسته می شود. 

مقدار Gain پرده نمایش :
همانطور که خواهید دید با انتخاب هر ویدئو پروژکتوری مقدار Gain پرده نمایش روی مقدار 1 تنظیم می شود. با افزایش مقدار Gain پرده شدت fL افزایش می یابد. 

مقدار زوم اپتیکال لنز :
به طور کلی ویدئو پروژکتورها در واید ترین حالت تصویرشان حداکثر شدت Lumens را تولید می کنند. با دور کردن دستگاه از پرده نمایش و استفاده از حالت تله لنز اندکی از شدت نور کاسته می شود که این نیز در محاسبات مورد نظر قرار می گیرد. 

نوع استفاده از ویدئو پروژکتور :
ویدئو پروژکتورها با حداکثر شدت Lumens شان عنوان می شوند. هنگامیکه حداکثز شدت تصویر انتخاب می شود تصویر ته زمینه ای از رنگ سبز به خود می گیرد که این موضوع برای نمایش متن شاید چندان مشکل زا نباشد ولی هنگام نمایش فیلم می تواند اندکی مشکل ایجاد کند. هنگامیکه دستگاه برای حالت نمایش فیلم کالیبره شود از شدت نورانیت آن کاسته می شود. بنابراین با انتخاب نوع کاربری دستگاه شدت نورانیت آن نیز تغییر می کند و می توانید اثر را روی نتیجه نهائی مشاهده کنید. 

نسبت بزرگنماپی یا Throw Ratio چقدر باشد؟
بعد از اینکه رزولوشن و شدت نورانیت تصویر مشخص شد حال باید مشخص کنید فاصله مناسب پرده از تصویر باید چه اندازه باشد؟
فرض می کنیم که یا از قبل پرده نمایشی دارید و یا اگر ندارید اندازه مناسب برای اتاق یا سالن تان را می دانید. مثلا دیواری دارید که قصد نصب پرده ای 3 متری را روی آن دارید. منظور از 3 متر طول تصویر یا اندازه چپ تا راست تصویر است. برای این منظور باید فاکتوری به نام نسبت بزرگنمائی یا Throw Ratio را بدانید. نسبت بزرگنمائی بیان کننده نسبت فاصله تصویر تا پروژکتور به طول تصویر ایجاد شده روی پرده است. هرچه نسبت بزرگنمائی کمتر باشد تصویر ایجاد شده بزرگتر خواهد بود و بالعکس. 


خرید ویدئو پروژکتور-http://irajector.com
  • ویدئو پروژکتور

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی